Kylä­toiminta­päivät

kyläläisiä istuu salissa

Vuosittaiset kylätoimintapäivät


VERKOSTOITUMISTA, VERTAISTUKEA JA UUSIA IDEOITA

Lappilaiset Kylät ry järjestää vuosittain kylätoimintapäivät, jotka kokoavat yhteen kyläläisiä ja kylätoimijoita ympäri Lapin maakunnan. Kylätoimintapäivillä voit verkostoitua, saada vertaistukea ja löytää uusia ideoita oman kyläsi kehittämiseen.

Tule viihtymään ja vaikuttamaan!

Kylätoimintapäivät on tarkoitettu kaikille kylätoiminnasta kiinnostuneille. Paikka ja teema vaihtelee vuosittain. Teemasta riippumatta, luvassa on luentoja, työpajoja ja yhdessä tekemistä. Tiedotamme ilmoittautumisen auetessa. Ajankohtaisista asioista voit lukea myös somekanavistamme, joten otathan seurantaan @lappilaisetkylat Instagramissa ja Facebookissa @Lappilaiset kylät ry

Kylätoimintapäivät Rovaniemellä 28-29.10.2023

Salin täydeltä aktiivisia kyläläisiä ja kylänkehittäjiä kokoontui eripuolilta Lappia viettämään hauskaa viikonloppua kylätoimintapäivien merkeissä. Päivien teemana olivat kestävä kehitys ja yhdistyksen tulevaisuustyö.

Minne ollaan menossa Lapin kylätoiminnassa ja mitä maakunnassa halutaan? Mitkä ovat tulevaisuuden ratkaisuja hyvään elämään maaseudulla ja kylissä? Päivien aikana saatiin hyviä evästyksiä ja pohdintoja strategiatyöhön.

Kansanedustaja Katri Kulmuni otti vastaan  Lapin kansanedustajille luovutettavan kirjelmän, jossa ilmaistiin huolenaihe maaseuturahoituksen leikkauksista.

Lauantain illallisen jälkeen Lappilaiset kylät ry palkitsi ansioituneita kylätoimijoita Suomen kylien myöntämillä hopeisilla ja pronssisilla ansiomerkillä pitkäaikaisesta ja monipuolisesta kylätoiminnasta. Lista palkituista (PDF) ja illan päätti stand upp koomikko Hannu Friman.

Kylätoimintapäivien ohjelma (PDF)

Päivien esityksiin voit tutustua täältä (google drive)