Avoimet Kylät – Suomen suurin kylätapahtuma


Kaikki tiet vievät kylille

Avoimet Kylät -päivä on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ja korttelit ympäri Suomen markkinoivat kyliään.

vierailijoille:

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille ohjelmaa. Perinteisten pihakirpputorien ja talkoiden lisäksi kylät tarjoavat paikallista ohjelmaa kuten sauna- ja karaokemaratoneja. Avoimet Kylät -päivä käynnistää lomakauden ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin asumisen, yrittämisen ja lomailun paikkoina. Teemapäivänä voi poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.

tapahtuman järjestäjille, eli kylille:

Sadat kylät ympäri Suomea toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan toimintaansa. Mukaan toivotaan entistä useampia kyliä niiden moninaisine tapahtumineen. Lappilaiset Kylät ry yhteistyössä Suomen Kylät ry:n kanssa hoitavat päivän yleismarkkinoinnin. Tiedotamme ilmoittautumisen aukeamisesta erikseen ajankohtaista -sivulla.

Somessa käytämme hästägejä #avoimetkylät #teesekylillä 

Avoimet joulukylät 1.11.-31.12.


Joulutunnelmaa kylillä

Avoimet Kylät -päivän rinnalle on noussut Avoimet Joulukylät -konsepti, jonka tavoitteena on tarjota kylille mahdollisuus oman joulutapahtuman valtakunnalliseen ja paikalliseen näkyvyyteen. Mukaan voi ilmoittautua kyläyhdistys tai vastaava yhdistys, joka järjestää jouluisen tilaisuuden, kuten esimerkiksi myyjäiset, markkinat tai vaikkapa konsertin. Kylät saavat käyttöönsä Avoimet Joulukylät -markkinointimateriaalia joulutapahtumien markkinoinnin tueksi. Lisäksi Avoimiin Joulukyliin osallistuvat kylät pääsevät mukaan yhteiselle tapahtumakartalle.

Avoimet Joulukylät kartalla on yli 500 tapahtumaa. Lapistakin mukana yli 30.


Lapista löytyy joululaulutilaisuuksia, Joulupuurojuhlia, Joulumyyjäisiä, Lyhtykulkuetta, Kahvihetkiä, yhdessä oloa, Joulun iloa ja odotusta. Tutustu kartan tapahtumiin ja lähde mukaan. Avoimet Joulukylät

Tapahtumakokonaisuuden järjestää Suomen Kylät ry yhdessä maakunnallisten kyläyhdistysten kanssa.