Avoimet Kylät – Suomen suurin kylätapahtuma


Kaikki tiet vievät kylille

Avoimet kylät -päivä järjestetään 8.6.2024 valtakunnallisesti jo kymmenettä kertaa.
Yli 150 000 ihmistä liikuttava tapahtuma tuo kylät parrasvaloihin ja lähimatkailukohteiksi.

Avoimet kylät -päivänä sadat kylät ympäri Suomen avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille monipuolista ohjelmaa. Tapahtumissa on mukana sekä perinteisiä pihakirppiksiä ja talkoita että paikallisia erikoisuuksia kyläbingosta kyläralliin.

vierailijoille:

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille ohjelmaa. Perinteisten pihakirpputorien ja talkoiden lisäksi kylät tarjoavat paikallista ohjelmaa kuten sauna- ja karaokemaratoneja. Avoimet Kylät -päivä käynnistää lomakauden ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin asumisen, yrittämisen ja lomailun paikkoina. Teemapäivänä voi poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.
Avoimet Kylät kartalta löydät tapahtumat helposti. Tästä linkistä pääset suoraan Avoimet Kylät sivun kartalle.

tapahtuman järjestäjille, eli kylille:

Avoimet Kylät -päivä on Suomen suurin kylätapahtuma – haluamme teidän kylän mukaan!

Kutsumme teidän kylänne mukaan valtakunnalliseen kylien juhlaan, joka järjestetään 8.6.2024 jo kymmenettä kertaa! Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät monipuolista ohjelmaa. Avoimet Kylät kerää kyliin noin 150 000 vierailijaa, joten kyseessä on Suomen suurin kylätapahtuma. Avoimet Kylät on unohtumaton päivä täynnä paikallista kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja elämyksiä.

Päivä tuo sadat kylät parrasvaloihin ja lähimatkailukohteiksi, sillä tapahtumissa esitellään kylien lumoa ja elämää. Tapahtumapäivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Ilmoittautuminen on kyläyhdistyksille ja vastaaville yhdistyksille helppoa ja maksutonta. Ilmoittautumislomake avautuu perjantaina 1.3.2024, lämpimästi tervetuloa mukaan valtakunnalliseen kyläjuhlaan! Ilmoittautuminen on avoinna 31. toukokuuta asti.

Linkki: https://forms.office.com/e/6ai5Q2H1k8

Tapahtuman löydät sosiaalisesta mediasta aihetunnisteilla: #avoimetkylät #ylpeydelläkylästä #TeeSeKylillä

https://avoimetkylat.fi/

Avoimet joulukylät 1.11.-31.12.


Joulutunnelmaa kylillä

Avoimet Kylät -päivän rinnalle on noussut Avoimet Joulukylät -konsepti, jonka tavoitteena on tarjota kylille mahdollisuus oman joulutapahtuman valtakunnalliseen ja paikalliseen näkyvyyteen. Mukaan voi ilmoittautua kyläyhdistys tai vastaava yhdistys, joka järjestää jouluisen tilaisuuden, kuten esimerkiksi myyjäiset, markkinat tai vaikkapa konsertin. Kylät saavat käyttöönsä Avoimet Joulukylät -markkinointimateriaalia joulutapahtumien markkinoinnin tueksi. Lisäksi Avoimiin Joulukyliin osallistuvat kylät pääsevät mukaan yhteiselle tapahtumakartalle.

Avoimet Joulukylät kartalla on yli 500 tapahtumaa. Lapistakin mukana yli 30.


Lapista löytyy joululaulutilaisuuksia, Joulupuurojuhlia, Joulumyyjäisiä, Lyhtykulkuetta, Kahvihetkiä, yhdessä oloa, Joulun iloa ja odotusta. Tutustu kartan tapahtumiin ja lähde mukaan. Avoimet Joulukylät

Tapahtumakokonaisuuden järjestää Suomen Kylät ry yhdessä maakunnallisten kyläyhdistysten kanssa.