Avoimet Kylät päivä - Lappilaiset Kylät

Olet täällä: Etusivu > Toiminta > Avoimet Kylät päivä
ja/tai

  Kylät toteuttavat digiloikan Avoimet Kylät -päivänä 12.6.2021!

 

Osallistuville kylille tiedoksi:

Avoimet Kylät –tapahtuma toteutetaan digitaalisesti verkossa ja entistä isompana

 

Avoimet kylät -tapahtumassa kylät ja kunnat pääsevät esittelemään vetovoimatekijöitään verkossa. Voitte julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esitellä esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejä ja retkikohteita. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä.Avoimet Kylät verkossa -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat.
Kylät ja kunnat julkaisevat tuotetun digimateriaalin omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle.
Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

 

Maallemuutto/ kunnat

Kannustamme mukaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja, taloja ja asuntoja. Yksinkertaisimmillaan voitte ilmoittautua mukaan Avoimet Kylät -päivään linkillä, joka johdattaa vapaana olevien tonttien ja talojen äärelle tai kyläkummin yhteystietoihin.

Yksinkertaisimmillaan voitte ilmoittautua mukaan Avoimet Kylät -päivään linkillä, joka johdattaa vapaana olevien tonttien ja talojen äärelle tai kyläkummin yhteystietoihin. 

Minimivaatimus osallistumiselle on, että tiedoistanne selviää, kuinka kylälle tai kuntaan voi käytännössä muuttaa. Eli vähintään tonttivastaavan, kyläkummin tms. nimi ja yhteystiedot, jolta asiasta voi tiedustella. Tässä koottuna ideoita, kuinka voitte osallistua Maallemuutto -teeman alla:

o   tontti- ja taloasioista vastaava henkilö nimettynä ja yhteystiedot nettisivuilla (esim. tonttiyhteyshenkilö tai kyläkummi)

o   teillä on tontti/talo/asuntopörssi (myynnissä olevat kohteet kerättynä yhteen ja lueteltuna nettisivuilla)

o   nettisivuillanne on kartta, josta näkyvät vapaat kohteet (myynnissä, vuokrattavissa jne.)

o   teillä on käynnissä tai tulossa tonttikampanja

o   teillä on käynnissä tai tulossa asumiskokeilu (mahdollisuus kokeilla maalla asumista määräajan)

o   maallemuuttoon innostava video kylästä tai kunnasta

 

Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä. Tärkeintä on, että saadaan upeat kylät esille nyt turvallisesti myös korona-aikana. Sanonta sanoo, oppia ikä kaikki, joten nyt on hyvä aika ottaa digitaidot haltuun kylille!
Osoitteesta avoimetkylat.fi löytyy valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löydät vuoden 2020 kartan ja sinne linkatut kohteet. Käy kurkkaamassa!

 

Suomen Kylät tuottaa päivästä lehdistötiedotteita toukokuun alussa, jotta saamme innostettua kyliä ja kuntia mukaan päivän toteutukseen.
Samana päivänä on jälleen myös PTY:n Kyläkauppapäivä, jonka kanssa tehdään yhteistyötä. 

 

Miten mukaan tapahtumaan?

Osoitteesta avoimetkylat.fi löytyy valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löydät vuoden 2020 kartan ja sinne linkatut kohteet. Käy kurkkaamassa!

Vierailemalla maakunnallisten kyläyhdistysten kotisivuilla löydät ajantasaista tietoa alueen Avoimista Kylistä sekä kylillä järjestettävistä tapahtumista. Voit ilmoittaa kyläsi tai kuntasi mukaan tapahtumapäivään ottamalla yhteyttä oman maakuntasi yhteyshenkilöön. Yhteystiedot – Avoimet Kylät verkossa – 12.6.2021 (avoimetkylat.fi)

Maakunnalliset kyläyhdistykset ottavat jo ilmoittautumisia vastaan! Kylät tapahtumineen päivitetään Kylät kartalla -sivulle kesäkuun alussa ja kartta julkaistaan 12.6. klo 06.00.

 

Tervetuloa mukaan tapahtumaan! 

Ilmoittautuminen viimeistään 26.5.2021

Avoimet Kylät -kartalle tulee neljänlaisia täppiä: Ulkoilupaikat/-reitit, verkkotapahtumat, muut tapahtumat ja maallemuutto.
Maallemuutto-täpille on erillinen ilmoittautumislomake.

Alla linkit ilmoittautumislomakkeisiin, jotka avautuvat uusiin ikkunoihin.

Ilmoittaudu: Ulkoilupaikat/-reitit, verkkotapahtumat, muut tapahtumat

 

 

Ilmoittaudu:  maallemuutto, maalle asumaan kohde

 

 

Avoimet kylät -päivä on vuoden 2021 suurin verkossa toteutettava maaseututapahtuma.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu.  

Valtakunnallisen Avoimet Kylät sivuston
Materiaalipankki

 

Tarkemmin voit katsoa kylien tapahtumista alla olevasta linkistä.

Vuoden 2020 Avoimet Kylät

Vuoden 2019 Avoimet Kylät 

Vuoden 2018 Avoimet Kylät

Vuoden 2017 Avoimet Kylät

Vuoden 2016 Avoimet Kylät

Vuoden 2015 Avoimet Kylät

 

 


 Somessa käytämme hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.  

 

 

Tule kuulolle infoon

Suomen Kylät järjestää 20.5. lyhyen Avoimet Kylät infotilaisuuden klo 16.00–16.30 kylille ja kunnille. Tilaisuudessa käydään läpi yleinen info AK-päivästä. Lisäksi heitellään ilmoille ideoita verkkosisältöön! Miten omaa kylää tai kuntaa kannattaisi markkinoida ja millaisella sisällöllä? Ilmoittaudu: https://avoimetkylat.fi/avoimet-kylat-sisaltoinfo-kylille…/

 

 

 

 

© Lappilaiset Kylät ry | Ukkoherrantie 15 B18, 96100 Rovaniemi
Toteutus Nettitaivas